SWIPE ЗА ДА СМЕНИШ ПОСТ

Споредба како се збори во светот, а како во Македонија

С:Драг колега, долго не сме се виделе.

M:Кај си бе пизда ти материна!

 

C:Малку предолго чекав, ама нема проблем.

M:Кај си бе да ти ибам!

 

C:Господинот е многу образуван.

M:Абе он е учено педерче.

 

C:Мислам дека не ги согледавте сите аспекти на договорот.

M:Да ти ибам ќоравиот.

 

C:Мора да се шегувате.

M:Ај не сери.

 

C:Не, никако не сте во право.

M:Да ми го пушиш.

 

C:Информацијата која што ја имате неодговара на фактичката состојба.

M:Не јади гомна бе.

 

C:Вашата секретарка е многу шармантна.

M:Абе го е*еш ти ова или не?

 

C:Пријатен ручек.

M:Диши малку бе говедо!

 

C:Која функција ја има господинов во фирмата?

М:Кој к*рац е овој овде бе?

 

C:Во моментов не сме заинтересирани за реклама.

M:Шо к*р ќе ми е реклама. .

 

C:Сметам дека неговото мислење не треба да се земе в предвив.

M:Кој го е*е него.

 

C:Оваа зделка е лесно остварлива.

M:Ова е пичкин дим.

 

C:Ова не е можно.

M:Жими к*ров.

 

C:Не сме во можност да ви дадеме роба на одложено плакање.

M:Да ти го дадам мојов на одложено.

 

C:Мислам дека законот не треба да се уважи.

M:Кој го е*е законот.

 

C:Конечно!

M:Фала к*рцу!

 

C:Извини.

M:Јеби га.

 

C:Господинот нема големо влијание.

M:Може да ми се фати.

 

C:Благодарам многу.

M:(непознато)

2444
6 1

Слични: