Дневна доза кратки вицови #59

Се среќаваат двајца стари пријатели. – А бе, Миле, веќе си 72 години, а денес те видов со 20 годишна русокоса под рака, вчера со 18 годишна бринета, а минатата недела со 25 годишно бујно пиле. Како успеваше и тогаш...
[ прочитај повеќе ]
0 0

Кавадаречки вицови

Децата на школ'то учат времиња, и учителката го прашуе мал'то Пере: - Јас че се мажам, кое време е тоа Пере? - Крајно време учителке... ------------- Блажо се жене за Мара, и првата брачна ноќ излева од купатилото сет накострежен...
[ прочитај повеќе ]
1 0

Кумановски вицови

Прашуе учителка ученици - Знаете ли како сте дошле на свет? Едно дете вика - Мене ме купиле мама и тато од продавницу! Друго вика - Мене штрк ме донеја дома! Циганче вика- Тато е толко сиромашан што мораја сам...
[ прочитај повеќе ]
0 0

Дневна доза кратки вицови #58

- Ало полиција!? Удрив две кокошки, што да правам? - Поместете ги на страна да не сметаат на сообраќајот и не не замарајте за глупости! - А со нивното пежо што да правам?!!! ---------- Се сеќаваат двајца генерали пред битка....
[ прочитај повеќе ]
0 0

Дневна доза кратки вицови #57

– Детенце, ти ја слушаш ли мама? – Ја слушам. – А тато? – И тој ја слуша. ---------- – Убава си. – Фала. – Дали си зафатена? – Не сум, се досадувам. – Не тоа, туку во врска? –...
[ прочитај повеќе ]
0 0

Дневна доза кратки вицови #56

Двајца колеги зборуваат: – Перо, што си толку радосен? – Ќе се женам, бе, Иле. – За која? – За Цветето, од сметководството. – Ти луд ли си бе? Па таа цело Скопје ја помина… Следниот ден двајцата пак се...
[ прочитај повеќе ]
0 0

Дневна доза кратки вицови #55

Се враќа еден човек од работа и затекнува сцена – жена му гола во кревет, а некаков тип бега низ прозорецот. И удрил два јаки шамари на брзина и скокнал да го брка љубовникот. – Отиде натаму! – му рекол...
[ прочитај повеќе ]
0 0

Дневна доза кратки вицови #54

Трпе ја прашува Трпана: – Зошто ја пеглаш косата? – За да ми биде подолга. Следниот ден, докторот го прашува Трпе: – Како рековте дека ја добивте изгореницата на пенисот? ---------- Седат дедо и внук на некој рид и гледаат...
[ прочитај повеќе ]
0 0

Дневна доза кратки вицови #53

Оди млад човек во матично: – Можe да закажам венчавка за во вторник? – Можe бе дечко, ама сите бараат во сабота или недела, ти зошто во вторник? – Е па за да не си го расипам викендот. ---------- –...
[ прочитај повеќе ]
0 0

Дневна доза кратки вицови #52

Што е заедничко помеѓу удавен човек, изгорен леб и трудна жена? -Доцна изваден!! ---------- Трпана отишла на гинеколог. - Докторе аман помагај, сите викаат дека ми била многу голема. - Ај легни и рашири ги нозете... лелее колкава д*нда, лелее...
[ прочитај повеќе ]
0 0