SWIPE ЗА ДА СМЕНИШ ПОСТ

Порано беше фино…

800px-skopije_at_night

Стварно беше многу фино,

знаевме и рака да пуштиме на сред филм во кино,

Порано да облечат танга им беше срам, денес имаат Инстаграм.

Некогаш имавме и по 100че во џеб, па пак сме здрави и живи, за станче и Ауди не продававме ниви.

Имавме Вулкан, Фабрик, Колосеум, девојките ги испраќавме во 2, а не во 7.

На плоштадот не собираше сите и сите бевме исти, денес пола се луѓе, пола се бисти.

Ако неможевме да ја најдеме, ја чекавме ‘на Фреш’,

денес се по сепариња, направени ‘леш’.

Скопје ќе продолжи да дише, некому Париз, некому клише…

автор: Martin Petkovski
1819
12 0

Слични: